Нощно каране на ски в Пампорово

Нощно каране на ски в Пампорово

Тази година в курорта Пампорово има много нови неща по думите на Захари Шопов-директор „Инфраструктура“-Пампорово АД. "Имаме 142 оръдия за изкуствен сняг,което е допълнителни 9 км. заснежаване с изкуствен сняг, нов детски ски парк с детска лента, ски гардероби и най-вече осветена писта за нощно каране. С новия 6-седалков лифт до с.Стойките пък разтоварихме ски зоната“,съобщи Захари Шопов . Голяма атракция тази година е нощното каране на ски по осветената писта „Стената“ на Студенец.Тя привлича все повече скиори,въпреки минусовите температури и създава неповторимо усещане. Въпреки перфектните условия на пистите обаче, не можем да премълчим факта, че ските са скъпо удоволствие и този факт се усеща особено от българските туристи. Цените на лифт картите – 50 лв. за цял ден и 37 за половин са сериозно перо за всеки семеен бюджет. Затова, за да не изгубят хората, туроператори, хотелиери и основният инвеститор търсят гъвкави схеми, за да стимулират българския пазар – като примамливи пакетни цени с включени карти за лифт, допълнителни отстъпки за децата. "Имаме намерение и идея всички деца в Пампорово да карат абсолютно безплатно“,допълни Зафхари Шопов.

Освен с кризата, Пампорово се бори със спомена за минало лошо управление преди години – с непочистените пътища и скъпите паркиниги. Този зимен сезон нещата стоят по друг начин.Цените са по-ниски,а пътищата добре почистени.

Двойни усилия трябват за преборване на лошия спомен и на кризата. Има обаче и благоприятни фактори – отварянето на новия ГКПП Златоград-Ксанти,който доведе все повече гръцки туристи в почивните дни. Макар и намалели като бройка, англичаните, ирландците, руснаците оценяват подобренията в курорта и обещават да дойдат пак.

Вирни се горе