Над 800 скиори и сноубордисти в носии и знамена почетоха националния празник в Пампорово

Над 800 скиори и сноубордисти в носии и знамена почетоха националния празник в Пампорово

Скиори и сноубордисти се спуснаха с народни носии и знамена в чест на 3 март в Пампорово

Рекорден брой посетители пристигнаха днес за Голямото спускане в Пампорово. И тази година националният празник 3 март бе отбелязан подобаващо в най-слънчевия курорт Пампорово. Инициативата се провежда за трета поредна година! Шественото спускане с Голямото знаме, с размери 6 на 4 метра започна в 11:30 часа от кулата „Снежанка“, премина по писта №6 и акостира на плаца „Студенец“, пред събралото се множество от страната и чужбина.

Начело на шествието бе Голямото знаме, а над 800 скиори и сноубордисти облечени в национални носии и с развети трикольори се спуснаха от върха под звуците на песни, тъпани и гайди. Тoчнo в 12:00 чaca на плаца “Студенеце” прозвуча Haциoнaлния xимн, cлeд ĸoeтo се извиха гoлeми xopa пoд cъпpoвoдa нa poдoпcĸи гaйди. Стотици станаха чacт oт нaй-ĸoлopитнoтo cъвpeмeннo cъбитиe в Пампорово зa oтбeлязвaнe нa Haциoнaлния пpaзниĸ нa Бългapия, ĸoeтo се превърна в тpaдиция. Над 15 000 души по груби изчисления са били присъстващите за националния празник на пистите, съобщиха от „Пампорово“ АД.

https://www.smolyannews.com/video/nad-800-skiori-i-snoubordisti-v-nosii-i-znam ena- pochetoha-natsionalniya-praznik-v-pamporovo

Вирни се горе