Двучасово шоу сложи край на Интерски конгрес 2019

  Двучасово шоу сложи край на Интерски конгрес 2019

Двучасов спектакъл с много екшън, светлинни ефекти и настроение сложи край на Интерски конгрес в Пампорово. Пред близо 1000 души пред хижа „Студенец“ демо отборите на 33 държави, участнички във форума, се пуснаха по писта „Стената“ и показаха висше майсторство в карането на ски и сноуборд.

Ски и сноуборд инструкторите представиха уникални съчетания на висока скорост, с разнообразни фигури и разминавания. След една седмица в Пампорово те демонстрираха съвършен стил, красота и синхрон.Най-много овации, както и на спектакъла в сряда вечерта, събра българският демо тим. Мъжкият ни отбор се пусна по „Стената“ във формация на туптящо сърце, осветен в цветовете на българския трикольор. След тях се представи женският ниотбор.

Истински фурор предизвика масовото спускане на всички участници в Интерски конгрес 2019. Първи по трасето минаха сноубордистите, а след тях дойде ред на повече от 100 ски инструктори. Те дефилираха повече от 5 минути с отличен стил и възпламеняващо настроение. След учителите и треньорите по пистата се пуснаха членовете на президиума на Интерски и доц. Петър Янков, председател на управителния съвет на сдружение „Българско ски училище“, който носеше знамето на Интерски Пампорово 2019.

От сцената пред хижа „Студенец“ Ерих Мелмер поздрави Пампорово за отличната организация на конгреса и връчи на председателя на организационния комитет на форума Цветелина Бориславова специален плакет за специалната роля в провеждането, положените усилия и финансовата подкрепа за конгреса. Наградата беше приета от изпълнителния директор на Пампорово АД Мариян Беляков, който благодари на всички за участието. След това, в присъствието на членовете на президиума на Интерски, Петър Янков предаде знамето на Интерски Пампорово 2019 на Ерих Мелмер, който го връчи на Тимо Кеконен от следващия домакин на конгреса Леви, Финландия. „За съжаление всичко свърши, – каза Ерих Мелмер. – В края на една седмица, която ще бъде незабравима, искам още веднъж да благодаря на всички – на президиума, на генералния ни секретар и най-вече на хората от Пампорово, които работиха толкова много.“

Интерски конгрес приключи със заря, а зрители и участници си пожелаха да се радват на зимните спортове и нови срещи по пистите.

Председателят на УС на Българко ски училище Петър Янков бе избран за нов член на Президиума на Интерски, който ще се занимава тясно с подготовката на следващия конгрес през 2023 година.

Вирни се горе