Бутнаха първи незаконен строеж на Пампорово

Бутнаха първи незаконен строеж на Пампорово

Багер срина до основи незаконен обект в курорта Пампорово, което е прецедент в историята на курорта,съобщи в-к “Труд”.

Обектът бил предвиден да стане комплекс с магазини и ресторант. Строежът е вдигнат до втория етаж преди няколко години и е замразен. Той се намира в центъра на курорта и е със застроена площ от 325 кв. м. Собственик е “Симс” ООД.

За постройката няма издадено разрешение за строеж. Във фирмата в началото на строителството дялове имаше най-малкият брат на Маргините – Димитър.

По време на разрушаването на строежа не присъства никой от собствениците. Ден по-рано от тяхната фирма си извозили наличните строителни материали от обекта. Екип от РДНСК огради и обезопаси терена, а бутането наблюдаваха минувачи.

Срутването ще приключи в рамките на деня, казаха от фирмата изпълнител “Тераком”. То ще е за сметка на фирмата, която е вдигнала незаконната постройка и ще й струва 8115 лева без ДДС. Държавата ще си търси парите за бутането по съдебен ред.

Пред приключване са процедурите за избор на фирми, които ще съборят още три незаконни обекта в курорта – пететажен семеен хотел със спортен магазин и два ресторанта. За тези обекти са влезли в сила заповеди за принудително премахване, съобщиха от ДНСК.

Вирни се горе