Жълт код за опасно време днес в област Смолян

 Жълт код за опасно време днес в област Смолян

През следващото денонощие ще има валежи, придружени с гръмотевици, на повече места и по-интензивни в Южна България, по старопланинското било и в Предбалкана. На север валежите ще спрат, но ще е горещо. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 28 и 33 градуса.

Националният институт по метеорология и хидрология е обявил жълт код за опасно време днес в пет области. Това са Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Пловдив. Там се очакват интензивни валежи, до 50 л/кв.м, придружени с гръмотевици и усилване на вятъра.

Освен в тези области бури, придружени с гръмотевици ще има и по старопланинското било, и в Предбалкана. На север валежите ще спрат. Вятърът ще е до умерен, от север-североизток. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 28 и 33 градуса.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, на места, главно в Стара планина, Родопите и Странджа, – интензивни и с гръмотевици. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 21 градуса, на 2000 метра – около 13 градуса.

Вирни се горе