Заразените с коронавирус в България вече са 477, още три случая в Смолян

Заразените с коронавирус в България вече са 477, още три случая в Смолян

Починалите от коронавируса в България станаха 12, излекуваните са 30

Броят на заразените с коронавирус в България вече е 477. Общо за последното денонощие са установени нови 28 случая с положителни проби. Направени са над 390 изследвания. Това съобщи д-р Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА и председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Има два нови смъртни случая. На мъж на 81 години в Стара Загора. И на мъж на 51 години в „Пирогов”. Така починалите от коронавируса в България стават 12.

От новозаразените 21 са в София, в Пловдив и Смолян са по 2 , а в Бургас, Кърджали и Велико Търново по един. От всички тях 8 души са приети в болници.

На 2 април положителните за COVID-19 са трима от гр. Смолян – д-р Даниела Дариткова, без клинични прояви, жена на 56 г. и мъж на 59 г. със симптоми на вирусна инфекция, които са на лечение в дома си. Предстои да бъдат епидемиологично проучени и поставени под карантина за 28 дни. Ще се издирят контактните лица.

Днес ще бъде изписан от инфекциозно отделение пациентът от с. Гьоврен, лекуван за коронавирусна пневмония. Ще бъде поставен под домашна изолация за 28 дни, съобщи д-р Мими Кубатева.

Вирни се горе