Времето се захлажда от неделя

Времето се захлажда от неделя

Захлаждане на времето започва от неделя в крайните западни райони, а от понеделник ще обхване и останалата част на страната, прогнозират синоптиците

Хладът ще бъде осезаем на фона на летните температури от днес до неделя, но реално ще доведе само до понижение на температурите до обичайните за септември.

Днес и утре ще бъде предимно слънчево и топло, а в низините – горещо, с температури от 26 до 32, утре на места в Източна България до 33-34. В неделя от северозапад ще започне увеличение на облачността и през нощта срещу понеделник на места в северозападните райони и около Стара планина е възможно да превали дъжд. Ще се появи умерен северозападен вятър. В понеделник все още е възможен слаб дъжд на места в източните и североизточни райони, но значителни валежи не се очакват. В следобедните часове вятърът ще смени посоката си от изток, предимно слаб. Температурите ще се понижат и от понеделник до петък ще бъдат в интервала от 20, 21 до 26 градуса. Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Почти без валежи.

В планините до неделя времето ще бъде топло за сезона. Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат около 22-23 градуса. В понеделник и вторник ще се понижат до 17-18 градуса, а от сряда до около 15. Облачността ще бъде променлива, вероятност за слаби превалявания има в понеделник.

По морето в оставащите дни до края на седмицата ще има отлични условия за почивка, с предимно слънчево време и температури от 26 до 29 градуса. От понеделник-вторник и там ще захладнее до около 22 градуса, но по-голям дискомфорт ще създава умереният, на моменти силен вятър.

Вирни се горе