Сняг през тази седмица

Сняг през тази седмица

Във вторник и сряда на много места в страната ще вали сняг, предвиждат от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Минималните температури ще са малко под нулата, а максималните – предимно между минус 2 и 3 градуса. В момента атмосферното налягане е близко до средното за месеца – след временно повишение, отново ще започне да се понижава. През нощта срещу понеделник и в Източна България валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне и стихне. Започналото от югозапад разкъсване и временно намаление на облачността ще продължи и до сутринта.

След полунощ от югозапад ще започне новоРеклама заоблачаване. Минимални температури ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, в крайните югозападни райони до 0 градуса, а в района на София около минус 5 градуса.

В понеделник преди обяд над североизточната половина от страната ще преобладава слънчево време, но след обяд и там облачността ще се увеличи и вплътни.

Над Западна България ще има значителна облачност и още преди обяд ще завали сняг, а по долното течение на река Струма – дъжд.

След пладне ще се появи и усили вятърът от изток-североизток.

Максималните температури ще бъдат между минус 1 и плюс 4 градуса, по долното течение на река Струма – до 7-8 градуса, а в района на София около 2 градуса. Над планините ще е предимно облачно, по билата – мъгливо. Временни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над Източна Стара планина и над Източните Родопи. В масивите от Западна България ще завали сняг. Ще духа слаб и умерен, а по откритите части и временно силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра е около минус 2 градуса, а на 2000 метра около – минус 6 градуса. В крайните източни райони отначало ще вали дъжд, който ще преминава в сняг. В Източна България и в Дунавската равнина във вторник и сряда ще духа умерен и силен вятър от изток, по-късно от север.

Вирни се горе