Ще вали дъжд над по-голямата част от страната

Ще вали дъжд над по-голямата част от страната

През нощта ще настъпи временно намаление на облачността. Минималните температури сутринта ще са от -4 до 1, в София -1°. Още от сутринта от запад облачността отново ще се вплътнява. Отначало в по-голямата част от страната ще превали дъжд. Ще има поледици, но по-късно през деня в Дунавската равнина и по високите полета ще превали сняг. Вятърът ще стане от запад, в Дунавската равнина до умерен. В най-югоизточните райони все още от юг и там дневните температури ще са най-високи до 8-10°, в останалата част от страната между 0° и 5°, в София 3°. Но към края на деня и там вятърът ще стане от запад, а от запад облачността ще започне да се разкъсва.

Във вторник вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен, в Дунавската равнина и източните райони временно и силен, с него ще нахлува студен въздух. Валежите ще спрат, само на места в Родопите и Източна България преди обяд е възможно все още да превалява сняг. От запад облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява. Дневните температури ще са около и под нулата.

В сряда и четвъртък ще има разкъсана облачност, в отделни райони и до предимно слънчево време; вятърът ще започне да отслабва. Сутрин ще бъде доста студено, но дневните температури ще се повишат.

Вирни се горе