Разхлабват мерките - отварят детски центрове, театри и кина на 50%

Разхлабват мерките - отварят детски центрове, театри и кина на 50%

Допълнително разхлабване на противоепидемичните мерки в страната влиза в сила от днес – 19 април. Според издадената заповед на здравния министър, от понеделник посещенията в детски центрове и клубове се допускат, но при запълване на 50% от капацитета на помещението. Носенето на защитни маски за лице от персонала е задължително.

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия – театри, кина, опери, концерти, циркови представления, галерии и др., се допуска при 50% от капацитета на помещенията.

Също при използване на 50% от капацитета на залите и спазване на физическа дистанция могат официално да се провеждат конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

До 27 април остават преустановени груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.

Вирни се горе