Облаци и дъжд още 3 дни, в неделя местим часовника

Облаци и дъжд още 3 дни, в неделя местим часовника

През следващите няколко дни времето ще бъде по-често облачно, с временни разкъсвания на облачността и температури около нормалните за месец март, като във вторник се очаква облачността да се разкъса. До понеделник минималните температура ще бъдат от 2 до 7-8 градуса, а максималните от 8 до 13, малко по-ниски в неделя. На места с прекъсвания ще превалява слаб дъжд, като валежите няма да бъдат съществени, освен в неделя над Западна България. Там на места са възможни сумарни количества до 10-12 литра на квадратен метър.

Във вторник облачността ще се разкъсва и намалява, но минималните температури ще се понижат до минус 2, минус 3 градуса по високите полета и на места в низините. Дневните ще останат без съществена промяна от 7 до 13 градуса.

В неделя – 27 март обаче от 03 часа българско време се въвежда лятното часово време, съобщават от Българския институт по метрология, цитирани от БТА. Промяната на Националната скала за време е с един час напред.

Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 04 часа българско време на 30 октомври 2011 г., когато Националната скала за време ще се измести с един час назад. Корекцията следва да бъде въведена във всички национални системи за разпространение на часовото време.

Вирни се горе