Нови листовки за кандидат-шофьорите от есента

Нови листовки за кандидат-шофьорите от есента

Нови листовки ще трябва да решават кандидат-шофьорите от есента, стана ясно след среща на транспортния министър Ивайло Московски с браншови организации на преподавателите по кормуване, съобщава „Стандарт”.

Една от основните промени е, че тестовете вече ще имат повече отговори. Кандидат-водачите ще избират между 4 варианта вместо 3, както е в момента. За сметка на това обаче верните възможности ще са две вместо една.

Броят на въпросите пък ще бъде намален.

Освен това се планира изработването на листовки с индивидуален баркод, различен за всеки кандидат-водач, който се явява на изпита.

Според експертите по този начин се слага още една преграда пред подмяната и подправянето на решените листовки и купуването на изпита.

Също от есента ще се въведе провеждането на вътрешния изпит по теория на компютър, което е първа крачка към преминаване към електронните листовки на самия изпит.

На срещата стана ясно още, че данъчните и транспортно министерство започват съвместни проверки на школите. По думите на транспортния министър Ивайло Московски фирми в сектора крият приходи.

Всички, които учат курсисти нелегално и работят в сивия сектор, ще бъдат изгонени от бранша, закани се министърът след срещата.

Вирни се горе