Каква е дневната доза на витамин Ц - съвети от Now Foods

 Каква е дневната доза на витамин Ц - съвети от Now Foods

Никога не е късно да се погрижим за здравето си. Днес е най-подходящото време да направим това, насочвайки поглед към начина си на хранене, физическата си активност и емоциите, които често са преобладаващо негативни. Колкото по-рано осъзнаем, че не сме на прав път с навиците и личното си отношение към самите себе си, толкова по-голям шанс ще имаме да водим един пълноценен живот, в който няма място за болести. Приемът на таблетки витамин С значително ще ни помогне да се чувстваме и изглеждаме добре, без риск от предозиране на елемента.

Кога да пием витамин ц

Аскорбиновата киселина (vitamin C) е важна за протичането на много жизнени процеси в нашето тяло. Тя ускорява възстановяването на клетките, увеличава защитните сили на организма, също както е и чудесна превенция през по-студените месеци от годината, когато вирусите и бактериите са в изобилие. Витамин Ц често е в недостиг, което означава, че трябва да си го набавяме допълнително под формата на ампули, таблетки и др.

А за какво точно помага и как да разберем, че е настъпило времето да приемаме витамин Ц допълнително? Има ли някакви признаци, по които да се ориентираме, и ако да, кои са те? Задължително започнете прием на vitamin C, когато:

Имунитетът ни е понижен и боледуваме често;

Имаме болки в ставите;

Възстановяваме се бавно след тренировка;

Кожата изглежда бледа, отпусната и дехидратирана;

Консумираме тютюневи изделия, а това води до загуба на vitamin C;

Налице е хронична отпадналост.

Всички тези състояние са особено неприятни, но решение винаги има. Поръчайте витамин Ц от Now Foods и разберете колко на ден да пиете, за да се чувствате и изглеждате винаги добре.

Каква е препоръчителната доза

Често си мислим, че като ядем много плодове и зеленчуци, това е напълно достатъчно да сме здрави през цялата година, но уви… Оказва се, че трябва да подпомогнем организма си още малко, а именно с помощта на хранителни добавки с високо съдържание на vitamin C. Препоръчителната дневна доза се определя според възрастта и индивидуалните потребности на всеки човек. За бебета и за деца е добре да се дава от 50 до 60 мг дневно, за бременни около 110-150 мг на ден, а за възрастни около 100-130 мг.

Вирни се горе