Иде студ

Иде студ

От следващата седмица ни очаква рязко застудяване. Очаква се до края на днешния ден да завали дъжд, първо в Югоизточна България и по Южното Черноморие, а след това и в останалите райони. Минимални температури ще са между минус 1 и плюс 4 градуса, по Черноморието до 6, максимални 3-8 градуса.

През следващото денонощие валежите ще се усилят, като на места в Североизточна България дъждът ще премине в сняг. Постепенно температурите ще се понижават – дневните ще са от 0 до 4 градуса.

В останалите райони ще продължи да духа до умерен вятър от югоизточна четвърт, температурите ще достигнат 5-10 градуса и валежите ще са от дъжд.

В неделя почти навсякъде ще вали сняг и ще се образува снежна покривка, ще има и навявания. Само в крайните югоизточни райони валежите ще са предимно от дъжд. Ще духа умерен, по Черноморието временно до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 0, по Южното Черноморие до 4-5 градуса.

През нощта срещу понеделник валежите ще спрат, а през деня облачността ще се разкъса.Температурите ще се понижат – преобладаващите минимални ще са от минус 8 до минус 3 градуса, а максималните – от минус 4 до плюс 1.

До края на периода ще остане студено с типично зимни температури – максималните около и под 0, а минималните на места ще са под минус 10 градуса.

Вирни се горе