Григор Димитров с коронавирус, тестват контактните в Хасково

Григор Димитров с коронавирус, тестват контактните в Хасково

През последните 2 седмици българинът се състезава на демонстративни турнири в Сърбия и Хърватия, организирани от световния №1 Новак Джокович. Организаторите обявиха, че отменят финалът, заради положителната проба на Гришо.

Димитров бе на посещение в родния си град Хасково заедно със своя треньор Крис Гро на 16 и 17 юни. Той се е срещнал с десетки фенове и журналисти и имаше официална среща с кмета на общината Станислав Дечев.

След като стана известно, че тенисистът ни е с положителен тест за коронавирус, Областният кризисен щаб в Хасково призова всички жители на областния център, които са били в контакт с Григор Димитров по време на престоя му в Хасково, да се подложат на доброволна карантина. Спешното съобщение бе разпространено късно снощи от областната администрация.

Всички контактни лица, освен да се подложат на карантина, и да уведомят здравните власти, нареждат още от областния кризисен щаб. Днес щабът ще има заседание, на което ще се набележат мерки, които да бъдат предприети за предотвратяване на разпространението на заразата. Започна и установяването на контактите лица, се казва още в съобщението.

"Не всички контактни лица на Григор са установени. Днес продължаваме да работим по установяване им. Място за паника няма. Препоръките на лекарите трябва да бъдат стриктно спазвани”, заяви за „Здравей, България” областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

Тя обясни, че заплащането на тестовете ще бъде обсъдено на среща на Областният кризисен щаб по-късно днес.

„Хората, които са се виждали с Григор трябва да се самоизолират и ако имат симптоми да се обърнат към личните си лекари. По-късно днес ще решим как да продължим”, добави д-р Здравкова.

Световният номер 1 Новак Джокович бе сериозно разкритикуван в социалните мрежи за организацията на демонстративните турнири Адриа Тур, след като стана известно, че Григор Димитров е дал положителна проба за COVID-19. Организаторите на Адриа Тур се защитиха и в официално съобщение до медиите заявиха, че на турнирите от веригата са се спазвали всички противоепидемични мерки, въпреки че кадрите показват съвсем различно нещо.

Вирни се горе