Досега 52 партии са подали заявления за участие в местните избори

Досега 52 партии са подали заявления за участие в местните избори

Български граждани, които искат да гласуват извън страната трябва да обявят това в писмена форма до 27 септември

Досега 52 партии са подали заявления за участие в местните избори, каза днес пред журналисти говорителят на ЦИК Ралица Негенцова. За сега комисията е регистрирала пет от подалите документи партии политически парти. Това са ГЕРБ, Обединена социалдемокрация, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност – Национален идеал за единство и Съюз за Пловдив.

До 18 август трябва да бъдат назначени всички общински избирателни комисии. Ръководителите на посолства и консулства трябва до 13 август трябва да поискат съгласие на съответната държава за разкриване на секции. Избирателни секции се разкриват в населените места с наши консулство или посолство ако има 20 души заявили, че ще гласуват. Ако в съответното населено място няма дипломатическа или консулства служба, са необходими 100 души да обявят, че ще гласуват.

Български граждани, които искат да гласуват извън страната трябва да обявят това в писмена форма до 27 септември. Тези лица се заличават от списъците по постоянен адрес.

От 5 август ЦИК започва да приема документи за регистрация на партии, които искат да участват в президентските партии. Документи за участие в местните избори се приемат в ЦИК до 17.00 часа на 8 август.

Вирни се горе