Дъждовно и ветровито време в следващите дни

Дъждовно и ветровито време в следващите дни

Времето ще бъде предимно облачно, с превалявания от слаб дъжд, по-значителни през нощта срещу събота. Впоследствие преваляванията ще спират, но ще бъде ветровито и хладно.

Днес облачността ще бъде променлива, увеличаваща се след пладне от запад. Около и след обяд, отначало в северозападните райони, ще започнат превалявания от дъжд, които до вечерта ще обхващат и части от централните и западни райони.

Все още топло, с дневни температури от 22-24 градуса на северозапад, до 30-31 градуса в крайните източни и южни райони в ранните следобедни часове.

Утре ще бъде по-често облачно, с превалявания, предимно слаби като интензитет, освен привечер над югозападните райони. Дневните температури ще са от 20-22 градуса на запад до около 29 градуса в крайните югоизточни райони.

Още сутринта над Дунавската равнина ще се появи умерен западен вятър, който през деня ще се усилва до силен.

През нощта срещу събота валежите ще се усилват и на места в Тракия, централните и източни райони и около планините сумарните количества ще достигнат и превишат 25-20 литра на квадратен метър.

В събота още сутринта от изток на запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Ще бъде ветровито, особено в Дунавската равнина, където вятърът ще бъде силен и бурен. Дневните температури ще са от 18-20 градуса на северозапад и по високите полета, до 25 градуса в югоизточните райони.

В неделя ще има променлива облачност, а дневните температури ще се повишат до 22-27 градуса. Почти без валежи. В Дунавската равнина вятърът ще отслабне, но няма да стихне и все още ще бъде умерен до силен.

Времето през почивните дни няма да бъде подходящо за туризъм в планините. Там ще бъде студено, често дъждовно и много ветровито, със силен, по билата бурен северозападен вятър и дневни температури около и под 10 градуса.

В понеделник вятърът ще стихне. Облачността ще бъде средна и висока, по-значителна над южните райони. Почти няма да вали. Дневните температури слабо ще се повишат и в по-голямата част от страната ще са от 24 до 29 градуса.

Във вторник ще остане топло, но по-късно през деня облачността от запад ще се увеличи и на места в Северна България и планините е възможно да превали краткотраен дъжд.

Вирни се горе