Аксесоарите и бижутата - не по-малко важни от балната рокля

Аксесоарите и бижутата  - не по-малко важни от балната рокля

Месец май по традиция е свързан с емоцията и еуфорията около абитуриентските балове. Хиляди младежи излизат по улиците на родния си град, облечени в красиви рокли и стилни костюми, за да отпразнуват успешното преминаване на един важен етап и стремглаво да се насочат към нови и предизвикателни възможности. Разбира се, тази една вечер с много снимки, забавления и танци е предшествана от месеци подготовка. Макар през 2020 г., заради създалата се обстановка, баловете вероятно да бъдат отложени, това не бива да обезсърчава зрелостниците. Това е възможност за тях да отделят още време, за да създадат перфектната визия за своята специална вечер.

Балната рокля не е по-важна от бижутата и аксесоарите

Изборът на бална рокля безспорно е важен. Момичетата трябва да изберат силует, който да подчертае фигурата им, височина, която е подходяща, модел, който да е красив, но и удобен, цвят, който да отива на кожата им. Наистина има много фактори, които трябва да бъдат взети под внимание, затова и бъдещите абитуриентки често отделят цялото си време и енергия, за да открия перфектната рокля. Но не бива да забравят, че визията им не е завършена, без да са избрали подходящи аксесоари и бижута. В следващите редове сме събрали някои полезни съвети, които момичетата могат да използват, за да са неотразими в нощта на бала.

Как да изберем подходящи обувки и чанта?

След роклята, това са другите важни неща, за които трябва да се погрижи абитуриентката. Може спокойно да избягате от клишето, че роклята и чантата трябва да бъдат задължително в един и същ цвят. Може да експериментирате с различни цветове, стига те да кореспондират с тоалета и стила, които сте избрали.

Чантата е препоръчително да бъде малка, за да бъде възможно най-удобна за носене. В момента актуални са чантите тип клъч или плик, в които може да поберете телефона, личните си документи и пари. Друго няма да ви трябва. Когато избирате обувки, трябва да ги съобразите с дължината на роклята. Те трябва да са достатъчно високи, за да не се влачи роклята, но и едновременно с това да не изглежда сякаш ви е къса. След като прецените колко да са високи, не забравяйте да помислите и за удобството. Заслепени от красивия външен вид, момичетата често забравят, че ще трябва да ходят с тези обувки, ако не цяла вечер, то поне няколко часа, докато траят снимките, влизането в ресторанта и т.н.

Препоръчително е да походите с новите обувки, за да се оформят по стъпалото ви и да са по-удобни за носене. Задължително е да се запасите с лепенки, в случай, че високите обувки ви причинят дискомфорт и рани. Допълнителен чифт ниски обувки, също е практично решение.

Бижутата – колко и какви да изберем?

Бижутата ще придадат допълнителна доза блясък и разкош към визията, която сте избрали. Важно правило е да не прекалявате с бижутата, а също така и да не ги пропускате. Казано по-разбираем начин – трябва да се стремите към баланс. Ако имате големи обеци, може да пропуснете колието, или ако имате масивна гривна, може да махнете пръстена. Не се опитвайте да включите всеки един възможен тип бижу, защото рискувате те да изместят роклята и да създадат кичозен ефект. Не на последно място, важно е да изберете материал – сребро, злато, неръждаема стомана и т.н. Съветваме ви да се придържате само към един вид метал, за да не нарушите баланса. Тази година е високосна, така че среброто е изключително актуално. Няма да сгрешите, ако заложите на [https://silver.bg/grivni][��ребърни гривни] , колиета, обеци и т.н. За актуални и достъпни предложения, разгледайте онлайн магазина на Silver.bg – https://silver.bg/.

Както сами може да прецените, всеки детайл е от значение. За да постигнете бляскава и забележителна визия, с която да привлечете погледите и да се чувствате като истинска кралска особа, тогава непременно обърнете внимание на бижутата и аксесоарите.

Вирни се горе