5 Важни Стъпки в Рутинната Грижа за Кожата на Лицето

5 Важни Стъпки в Рутинната Грижа за Кожата на Лицето

Човешката дерма е огледало на нашето здраве. Никой не избира типа кожа на лицето, с която да се роди. При едни, тя е прекомерно мазна. Това води до чести прояви на акне, получени в резултат на свръхпроизводството на себум в организма. Но монетата винаги има и своята обратна страна. Именно това я запазва младежка и свежа през годините.

Хората със суха дерма на лицето считат външния и вид за лишен от жизненост и виталност. Но те пък рядко страдат от появата на несъвършенства, алергии или пъпки. Не трябва да забравяме, че състоянието на кожата зависи, както от нашата ежедневна рутинна грижа за нея, така и от възрастта ни. Организмът спира да произвежда достатъчно високи концентрации и количества от така нужния колаген и еластин. И тя губи своя естествен блясък и еластичност, а структурата и текстурата и загрубяват.

За щастие, съвременният пазар вече предлага достатъчно изцяло натурални средства за естествена ревитализация и регенерация на дермата. Редом с предложенията, налични на достъпна цена онлайн, не бива да забравяме и човешкият фактор.

Ако искате да се радвате на младежка дерма, то трябва да си изградите и ритуал, свързан с правилната грижа за нея. Той следва да включва най-важните за всеки тип кожа стъпки – ексфолиране, хидратиране и подхранване. Но как да го направите без риск от странични ефекти?

Прочетете статията докрай, за да научите 5-те най-важни стъпки в рутинната грижа за кожата на лицето!

Опознайте Нуждите на Своя Тип Кожа на Лицето

Може да подозирате, че имате суха, мазна или чувствителна кожа на лицето, но знаете ли със сигурност, кой тип точно е тя? Познаването на дермата може да помогне да избегнете рутинното посещение при козметик. И да работите за възстановяването на нейния блясък и еластичност от уюта на дома. Знайте , че прилагането на грешните продукти да влоши симптомите на акне, сухота и други дерматологични оплаквания. Заложете на натуралния състав и сигурното действие. Съвременният козметичен пазар все по-често се обръща към способите на Майката Природа, за да направи изделията си по-качествени. Едно от най-добрите предложения на пазара, към момента, е био-серумът за младежки сияйна кожа на лицето [https://style-bio.com/medutox/ ][Medutox].

Характеристиките на отделните типове кожа на лицето са следните:

Нормална: Този тип кожа е естествено балансиран. Нито е твърде мазна, нито е твърде суха. Също така, не е прекалено чувствителна и не реагира остро на локално апликирана козметика.

Мазна: Ако Т-зоната ви лъщи и мазнее, то най-вероятно имате лесно склонна към прекомерно омазняване дерма. Тя има по-големи мастни жлези, които произвеждат излишен себум. Освен това е предразположена към акне.

Суха: Усещате ли повърхността на лицето си стегната и с чести признаци на сърбеж, особено след измиване, имате суха кожа. Този тип лесно образува тъмни петна. Освен това е предразположен към преждевременно стареене.

Комбинирана: Ако Т-зоната е омазнена, а бузите и останалата част от лицето са сухи, имате комбиниран тип дерма.

Чувствителна: Тя реагира на почти всяка козметика и е склонна към раздразнения(особено след излагане на слънце).

5-те Най-Важни Стъпки в Рутинната Грижа за Кожата на Лицето

Без значение какъв е вашият тип кожа, ежедневната рутина в грижата за нея ще ви помогне. Особено в това да поддържате цялостното здраве на кожата и да намалите изблиците на акне. А също и образуването на белези и тъмни петна.

Ето и 5-те основни стъпки в грижата за кожата на лицето:

1.Почистване: Изберете почистващ тоник, който не прави кожата ви стегната след измиване. Почиствайте лицето си не повече от два пъти на ден или само веднъж, ако имате суха кожа и не носите грим.

2.Подхранване: Серумите за лице с Витамин С или растежни фактори и пептиди са подходящи за сутрешна апликация, под слънцезащитния крем. През нощта, ретинолът работи най-добре.

3.Овлажняване: Дори мазната кожа се нуждае от овлажняващ агент, но използвайте лек, създаден на базата на некомедогенен гел, който не блокира порите ви.

4.Слънцезащитна грижа: Нанесете слънцезащитен крем с най-малко 30 SPF 15 минути преди да излезете навън. Отнема му известно време, за да попие в отделните слоеве на дермата и да започне да действа.

5.Внимателно подбирайте типа и вида на козметиката. Изберете продукти, които отговарят на вашия тип кожа и чувствителност. Четете етикетите и съдържанието. Някои продукти се прилагат само през нощта.

Грижата за Кожата Я Поддържа Бляскава и Сияйна!

Не оставяйте състоянието на вашата кожа в ръцете на случайността. Поемете отговорността за нейното състояние и външен вид. Достатъчно е да се храните природосъобразно и да нанасяте само натурални и работещи продукти. Винаги можете да разчитате на био-средства за по-красива и естествено сияйна дерма на лицето. Вие и вашата кожа заслужавате най-доброто!

Вирни се горе