Уникално: Лудогорец със златен дубъл още в дебютния си сезон сред майсторите!!!

Уникално: Лудогорец със златен дубъл още в дебютния си сезон сред майсторите!!!

Разградчани сътвориха и невъзможното, след като победиха с минималното 1:0 31-кратния роден първенец ЦСКА, Деко герой за “милионерите”

Хитът в родната „А“ група Лудогорец е новият шампион на България. Мултимилионният проект на Кирил Домусчиев не само че тръгна по стъпки на предшественика си Литекс, но дори и го надмина, след като още в дебютния си сезон сред майсторите сътвори безпрецедентен за родните ширини дубъл. След като само преди седмица сломи съпротивата на друг шампион – Локомотив Пловдив, в директен сблъсък за Купата на България, днес чудото от Делиормана взе скалпа и на рекордьора по титли в България ЦСКА.

След епична битка с „армейците“ и минимална, но изключително ценна победа с 1:0 разградчани се окичиха със златните медали, хвърляйки в екстаз цял Разград. В основната на огромния успех пък по ирония на съдбата бе един от най-дребничките на терена – Мирослав Иванов. “Синият” Деко отбеляза „златното“ попадение в 19-та минута, след като изпълни по филигранен начин пряк-свободен удар. Въпреки че закономерно станаха шампиони, лудогорци трябва да са благодарни на съдбата, тъй като на три пъти удари на „червените“ срещаха гредата.

Драмата на „Лудогорец Арена“ пък бе пълна, след като в края на първата част директен червен картон получи бранителят на ЦСКА Ангел Грънчов, а след почивката от игра бе изгонен и един от лидерите на „милионерите“ – Светослав Дяков. Червеният цвят на картона видя и старши-треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов, който бе изгонен от Георги Кабаков още в началните секунди на втората част.

В крайното класиране Лудогорец завърши със 70 точки в актива си, само с точка повече от 31-кратния шампион на България и през лятото ще се подвизава в най-комерсиалната клубна надпревара – Шампионската лига.

Вирни се горе