Ретро рали „РОДОПИ” 2013 ще се проведе на Пампорово

Ретро рали „РОДОПИ” 2013 ще се проведе на Пампорово

Hа 28 и 29 септември 2013 г. в курортен комплекс Пампорово ще гостува VII-то Ретро рали „РОДОПИ” за класически автомобили и мотоциклети. Ретро рали „РОДОПИ” е събитие от календара на Автомобилен клуб „Ретро” – град Пловдив, с тенденция то да се превърне в ежегодно състезание и за Пампорово.

“Автомобилен клуб „Ретро” град Пловдив” е сдружение с нестопанска цел, което се занимава с опазване, реставрация и поддържане на класически автомобили, както и с организиране на изложения, конкурси и ралита, в които участват любители на ретро движението от цялата страна и чужбина. През 2012 година клубът отбеляза 20 години активна дейност.

Ралито се провежда с любезната подкрепа на Община Пловдив, „Инса Ойл”, „Селт”, „Пампорово” АД, хотел „Орловец” и Jack Daniel’s. Организаторите от автомобилен клуб „Ретро” и домакините от „Пампорово” АД се надяват ретро парада да стане част от ежегодния събитиен календар в курорта, като предизвика зрителския интерес и привлече любителите на класически автомобили и мотоциклети да разгледат ретро автомобилите и да присъстват на рали-състезанието в курорта на 28.09 (събота) от 15:30 до 17:00 часа. Очакват ви много изненади, томбола с награди за участниците и музикална програма, съобщиха организаторите.

Автомобилен клуб „Ретро – Пловдив и Jack Daniel’s продължават традицията от последните издания на събитията, организирани от клуба и за четвърти, пореден път ралито ще протече като част от кампанията на Jack Daniel’s – “Приятелите на Mr.Jack не сядат пили зад волана”.

Програма на ралито:

СЪБОТА, 28 СЕПТЕМВРИ, 2013Г.

• Сборен пункт на екипажите – Пловдив, площад „Централен”, пред Военния клуб от 09.00 ч до 10.30 ч в събота – 28.09.2013 г.

• техническа конференция, която дава указания за правилата и марщрута на ралито – 10,30 ч. 11:00ч. – СТАРТ

Маршрут: Пловдив – Асеновград – Югово – Лъки –Здравец – Пампорово пред хотел Орловец

•От 15:30 до 17:00ч. в курортен комплекс Пампорово пред хотел Орловец ще се проведе развлекателна програма

НЕДЕЛЯ, 29 СЕПТЕМВРИ, 2013Г.

Маршрут: Пампорово – Чепеларе – Бачково – Асеновград – Пловдив

• От 15:30 до 16:30ч. на площад „Централен”, град Пловдив ще се проведе награждаването на победетелите в отделните категории от състезателните етапи на ралито.

Вирни се горе