Пампорово и Чепеларе приемат елита на родното планинско колоездене през уикенда

Пампорово и Чепеларе приемат елита на родното планинско колоездене през уикенда

На 22-24 юли в родопските ни курорти ще се проведе Държавния шампионат в дисциплини спускане, форкрос и кроскънтри

Десетки колоездачи от цяла България ще мерят сили за националните титли в Чепеларе и Пампорово през уикенда. Състезанията ще предизвикат някой от най-добрите родни колоездачи в оспорвана надпревара за призовите места.

Държавния шампионат се организира от Българския Колоездачен Съюз, съвместно с домакините от Чепеларе, Велопарк Пампорово, Пампорово АД и община Смолян. В надпреварите могат да се включат абсолютно безплатно всички желаещи над 12 годишна възраст, които притежават валиден състезателен лиценз за 2016. За да може повече хора да участват в шампионата, организаторите предоставят възможност на желаещите да си извадят извънреден лиценз по време на състезанието, като изискванията са посочени в регистрационната форма тук.

Състезанията в дисциплини кроскънтри олимпик и първия шампионат по кроскънтри елиминатор ще се проведат в събота, 22.07 в Чепеларе, а по същото време в центъра на града ще се организира и специализирано вело изложение.

Състезанията в по-екстремните дисциплини спускане и форкрос ще се проведат в Пампорово, като финалите на форкроса са в събота, а на спускането в неделя. Държавен шампионат по спускане не се е провеждал през последните две години, поради проблеми в предишното ръководство на Колоездачния съюз, а тази година залога за състезателите е голям, тъй като част от победителите в надпреварата ще попълнят националната квота за участие в Световния шампионат по спускане и форкрос през септември във Вал ди соле, Италия.

Това е първото съвместно събитие, което се провежда едновременно в Пампорово и Чепеларе, след официалното сливане на двата курорта и е едно чудесно начало за бъдещите общи проекти. От тази пролет двата курорта официално работят заедно за развитието на туризма в региона и подготвят още много приятни изненади.

Организаторите на събитието приканват повече хора да прекарат уикенда в планината: „Прогнозата за края на седмицата е чудесна и ще се радваме да видим повече хора в планината, за да подкрепим състезателите и да видим кои ще са новите шампиони на България за 2016“. На разположение на всички желаещи ще бъде и Велопарк Пампорово, който предлага на всички колоездачи избор от над 30 км специализирани трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност.

Програма XCO & XCE – ЧЕПЕЛАРЕ

Петък 22.07

12:00 – 17:00 Регистрация /зона старт-финал/

15:00 – 18:00 Тренировка

20:00 Техническа конференция / Площад Олимпийски/

Събота 23.07

8:00 – 9:30 Регистрация /зона старт-финал/

8:30 – 9:30 Тренировка

10:00 Старт ХСО

13:00 – 14:00 Оглед + тренировка ХСЕ

14:30 Старт състезание ХСЕ

17:30 Награждаване

Програма DH & 4X – ПАМПОРОВО

Петък, 22-ри

Оглед на трасето (без колела и без включена лифт карта)

Събота, 23-ти

10:00 – 16:00 Тренировка DH и 4Х

16:30 Финали 4Х

Неделя 09:30 – 11:00 Тренировка DH

11:30 Квалификация

14:30 Финали

Награждаване – до 30 мин. след приключване на състезанието

Вирни се горе