Нови успехи за "Спортен клуб карате Рудозем"

Нови успехи за "Спортен клуб карате Рудозем"

На 03.11.2012 се проведе Традиционния Национален Турнир за деца до 12 години и до 16 години(кадети и кадетки) за купа „ПАЗАРДЖИК -2012„,съобщи Здравко Младенов.

Турнира премина при отлична организация и голяма конкуренция , участваха 131 състезатели от 17 клуба. СПОРТЕН КЛУБ КАРАТЕ РУДОЗЕМ участва с трима състезатели при кадетите:

1.Джамал Кускусчиев в категория до 55 кг

2.Деница Младенова в кат до 59 кг

3.Симона Кирилова кат над 59кг

Подготовката на състезателите премина при пълна липса на финансови средства и оскъдна материална база. Кмета на община Рудозем отказа да финансира дори и участието ни,по тази причина участвахме с лични средства. Въпреки тези и още един куп трудности, Децата проявиха истински героизъм,ВИСОК БОЕН ДУХ И ОТЛИЧНА ТЕХНИЧЕСКА И ФИЗИЧЕСКА ПОДГОТОВКА .

Участието ни премина и завърши по следния начин: При кадетките в категория до 59 кг многократната републиканска шампионка 1.Деница Младенова имаше тежка полуфинална среща на която получи усукване на колянната става на дясното коляно след което се получи подуване и силни болки и бяхме поставени пред дилемата дали да се бие на финала,но по нено настояване решихме да участва на финалната схватка и да се бие за първото място.Въпреки силните болки тя успя да преодолее след две продължения отлично подготвената състезателка от гр. Несебър и се класира на първо място в категория до 59 кг.

2.В категория над 59кг Симона Кирилова преодоля своите противнички макар и с вирусна инфекция – с болки в корема, показа воля и дух и също след второто продължение( това показва трудността на спечелената среща) във финалната схватка преодоля многократна републиканска шампионка от Благоев град и стана шампионка в тази категория.

3.Джамал Кускусчиев мери сили в категория до 55 килограма: Четвърт финалната среща спечели в първо продължение с нокдаун (вазари), на полуфинала се срещна с известен в нашите среди състезател ,когото победи с нокаут (ипон) в 30 секунда.На финала се изправи срещу многократен шампион от гр.Шумен,от когото загуби на предишния турнир през месец май в град София и след много оспорван бой във второто продължение , Джамал направи нокдаун с което спечели и срещата и се класира на първо място в категория до 55 кг.

На Джамал Кускусчиев бе присъдена и купата за висок боен дух и отлична техническа подготовка. Така завърши турнира, с три златни медала и купа за на техничен състезател за Спортен Клуб РУДОЗЕМ. ДЕЦА които носят славата на града и с които можем само да се гордеем. Честито на ДЕЦАТА!!!!!

Вирни се горе