"Левски"-"ЦСКА" -вечното дерби от 20.00 часа

"Левски"-"ЦСКА" -вечното дерби от 20.00 часа

На Армията Вероятно всички треньори в света искат сега да са на мястото на Любослав Пенев. Младият и амбициозен специалист се постара през лятото да подсили всички линии в състава с поне двама равностойни състезатели, а след завръщането на Владимир Манчев и купуването на Мишел Платини “приятните” проблеми с избора на титуляри стават с един повече. Събитията от последните дни в лагерите на двата български гранда Левски и ЦСКА предвещават интересни тактически надлъгвания в тазвечершния мач между двата тима от шестия кръг в А група. Срещата е от 20:00 часа на Националния стадион “Васил Левски”. Идеите на Пенев в атака са повече от екстравагантни, като до този момент той почти не използва класически централен нападател в схемата си. Не са малко специалистите, които смятат, че той не избра най-добрия състав срещу Фулъм, когато хвърли “в дълбокото” бързия, но неособено мощен лек нападател Спас Делев, оставяйки го почти сам срещу мощната защита на англичаните. Никак не е чудно, че до най-чистите си положения в сряда “армейците” стигнаха едва след като в игра се включи мощния таран Платини, на който по-късно се притече на помощ и Владимир Манчев.

Повече от сигурно е, че ако се окажат верни прогнозите за липсващи в състава на “синята” защита играчи (Миланов и Рабех), Любослав Пенев няма да се поколебае да хвърли в атака Спас Делев заедно с един измежду Платини и Манчев. Очаква се също така Иван Стоянов да поеме диригентската палка в средата на терена, особено ако състоянието на Маркиньос не му позволява да излезе титуляр.

Вероятният стартов състав на ЦСКА: Караджов, К. Стоянов, Иван Иванов, Котев, Минев, Мороз, Янчев, Тодоров, Иван Стоянов, Платини, Делев

На Герена Ситуацията в Левски е доста по-особена. Колкото и странно да звучи, Достанич също има няколко опции пред себе си. Събитията около бомбастичния трансфер по никое време на четирима титуляри продължава да е обвита в мъгла, най-малкото затова защото информациите за него идват само и единствено от българска страна. По всеобщо мнение Живко Миланов, Дарко Тасевски, Юсеф Рабех и Зе Соарес обаче няма да излязат в мача довечера.

Това разбира се означава проблеми в “синята” отбрана. Какъвто и да е Рабех извън терена, на него той си остава класен състезател, който е добре сработен с всичките си колеги в отбрана. Вместо него обаче на терена ще видим Топузаков, който в последните мачове е доста нестабилен. Добрата новина за Левски обаче е, че мачът с ЦСКА е достатъчна мотивация за ветерана да надскочи моментата си форма. На Топчо ще партнира Генев, а мястото на лекуващия доскоро контузия Миланов ще бъде заето както обикновено от Шакиб Бензукан. На другия бек е Минев.

В халфовата линия Ратко едва ли ще прибегне до големи рискове. Той все пак разполага с опорния халф Сърмов, с Бардон и с готовия във всеки момент да заеме мястото във вътрешната полузащита Йовов. Крилата пък са подсигурени от Жоазиньо и Николай Димитров. В нападение Достанич едва ли ще изневери на традицията да пуска титуляр Георги Христов.

При това положение титулярният състав вероятно ще изглежда така: Петков, Бензукан, Генев, Топузаков, Минев, Сърмов, Бардон, Димитров, Жоазиньо, Йовов, Христов

Не бива да пропускаме обаче и втория вариант, за който SPORTNI.bg писа и вчера. Според него няма да е голяма изненада, ако карето, което в момента е в Казан се завърне в последния момент и вземе участие в мача. Случи ли се това, Достанич е задължен да хвърли всички в титулярния състав, най-малкото ако иска да се възползва докрай от психологическото предимство пред съперника, което неминуемо ще има

Вирни се горе