Голмайсторът на „Родопа“ Михаел Кисьов в Топ 3 на Спортист на годината в Смолян

Голмайсторът на „Родопа“ Михаел Кисьов в Топ 3 на Спортист на годината в Смолян

Нападателят на „Родопа“ (Смолян) Михаел Кисьов е в Топ 3 Спортист на годината в община Смолян. Голмайсторът на тима зае призовото трето място, като той бе награден на официална церемония днес в Спортна зала „Величко Чолаков“ в Смолян, от кметът на общината Николай Мелемов, който е и президент на ФК „Родопа“.

Спортист на годината стана плувецът

Крум Красин. Втори в класирането при състезателите е Димитър Грибачев- ски. Волейболистите Георги Фисински и Стефан Маринов са съответно на четвърто и пето място.

В Топ 5 на треньорите влизат Екатерина Соколова – плуване, Иван Фисински – волейбол, Филип Згуров – тенис на корт, Любен Бакалов – волейбол, Александър Димитров и Стефан Присадов от Ски клуб „Пампорово“.

В анкетата, организирана от Община Смолян участваха 18 спортисти от 6 спортни клуба, а номинираните треньори са от 4 тима.

Михаел Кисьов е роден на 03.02.1994 година в Смолян. Започва да тренира футбол в ФК „Смолян 2000“ през 2002 година. След това е привлечен в школата на ПФК „Левски“ – София, където играе и тренира в продължение на шест години. При престоя си при „сините“ е част от Националния тим за юноши на България, като тренира и с мъжкия тим и получава професионален договор с „Левски“. В последствие играе в професионалните отбори на „Витоша“ – Бистрица и „Локомотив“ – Мездра. Кариерата му продължава в няколко отбора , които участват в различните първенства на България.

Заиграва за „Родопа“, в решаващ момент, когато тимът се бори за завръщането си в „Трета лига“ – Югоизточна група. В двата баражни мача той успява да вкара три гола благодарение, на които и днес тимът от Смолян играе в Аматьорската лига. След баражите той заминава за Австрия, където играе в тим от 4 – та лига. Заради пандемията се прибира в Смолян.

Има вкарани над 30 гола за тима и още толкова асистенции.

Завършил е висше образование в Национална спортна академия Васил Левски – София, специалност Футбол, в треньорски факултет. Предстои да положи практически изпит за „Лиценз – Б“.

Вирни се горе