75 деца тренират във ФК „Палас” - Рудозем

75 деца тренират във  ФК „Палас” - Рудозем

Във футболен клуб „Палас”- гр.Рудозем тренират 75 деца от различни възрастови групи ,това заяви президентът на клуба Хайри Шерифов.

Подготвителната група е най- многобройна с 40 деца, втората група е със 17 деца , а юношите наброяват 18.

През втората половина на месец март започва пролетния полусезон на първенството за деца и юноши. Отборът на ФК „Палас”- гр.Рудозем за деца във възрастовата група 14-15 години е първенец в област Смолян и заема първо място с аванс от 6 точки пред ФК- Мадан.

Юношеската формация на ФК „Палас” от 16 до17 годишна възраст се състезава в зона Кърджали и също са водачи в класирането с преднина от 3 точки пред ФК „Арда” –Кърджали.

През есента на 2012 година юношеският отбор на ФК”Палас”- гр.Рудозем бе поканен за втори път на международния турнир „Не на расизма” в Анталия , Република Турция. Този турнир се провежда под егидата на УЕФА и ФИФА и има за цел да обедини децата от различните страни, да ги насърчи към разбирателство, толерантност и взаимоуважение . В международния турнир взеха участие юношески футболни отбори от 6 страни- Казахстан, Русия, Турция, Полша, Румъния и България.Нашият отбор представляваше България и беше голямата изненада на турнира.ФК „Палас” завърши на трето място в силния международен турнир и се окичи заслужено с бронзовите медали.

Футболните формации на ФК „Палас” –гр.Рудозем се обучават от треньорите Антон Бозов и Бисер Кабаков. Ръководството на отбора си е поставило за цел от есента на тази година двете формации- децата и юношите да се състезават в зона Пловдив.

В края на месец март най-малките футболисти на дружеството – 9-13 годишните ще вземат участие на пролетния турнир в град Пловдив.

Финансирането на ФК „Палас” гр.Рудозем се осъществява от община Рудозем, родители и деятели на спорта от града и региона.

Вирни се горе