В 50-я Юбилеен конгрес на БСП взеха участие 20 изявени социалисти от Смолянска област

В 50-я Юбилеен конгрес на БСП взеха участие 20 изявени социалисти от Смолянска област

В новия Национален съвет на БСП има четирима социалисти от Смолянска област. В качеството си на председател на Обединението на жените социалистки (ОЖС) в БСП Дора Янкова влиза в Националния съвет по право. Депутатът трети мандат и бивш кмет на Смолян бе избрана с 92 гласа на отчетно-изборна конференция на обединението на 26 юли. На конгреса за членове на НС бяха избрани Емил Хумчев – председател на БСП – Златоград (с 293 гласа), и Рабие Кьосева – областен председател на партията (с 317 гласа). Четвъртият член на Националния съвет на БСП от областта е Пантелей Мемцов в качеството му на делегиран представител на Смолян. По време на конгреса силно изказване направи Иван Френкев – делегат от Смолян.

Групата от 20 социалисти, които взеха участие в 50-ия юбилеен конгрес на БСП, ще пренесе конгресната дискусия в партийните организации в областта с амбицията БСП да стане първа политическа сила.

За да бъде избран кандидат за член на НС трябва да е получил 452 гласа, което е повече от половината. Самоотвод да не бъде включен в състава на НС вчера си направи и предишният лидер на БСП – Михаил Миков. В Националния съвет влиза досегашния заместник на Нинова Кирил Добрев, който бе неин основен конкурент за лидерския пост. На първо място делегатите на конгреса са класирали Крум Зарков – с 487 гласа, който е и единственият легитимно избран. След него е Янаки Стоилов с 451 гласа, Георги Свиленски – с 450 гласа и Румен Гечев – с 442 гласа.

В новия състав влизат още Александър Симов, Кристиян Вигенин с по 437 гласа. Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров, Вяра Емилова, Костадин Паскалев, Борис Цветков, Радослав Гайдарски, Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Донка Михайлова, Иван Ченчев, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Евгени Кирилов, Весела Лечева. Членове са още Антон Кутев, кметът на Перник Станислав Владимиров, Васил Антонов и и др. Сред новите лица в Националния съвет е реалишампионът Крум Дончев.

Вирни се горе