Съветниците от ГЕРБ подариха карти за транспорт на младежи от ПГТТ „Христо Ботев“ – Смолян

 Съветниците от ГЕРБ подариха карти за транспорт на младежи от ПГТТ „Христо Ботев“ – Смолян

Предплатени карти за градски транспорт получиха днес 12 младежи от Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев” – Смолян. Инициативата е на смолянските общински съветници от ПП ГЕРБ. Коледните подаръци бяха връчени от председателя на групата в местния парламент Костадин Каранлъков, придружаван от съветниците Мариана Сивкова и Софка Иванова. Дарението бе предназначено за младежи, чиито семейства са в тежко социално положение, и за отлични ученици. Един от тях е Николай Джуров, който вече е приет за студент в Пловдивския университет. Той е спечелил национално състезание по математика и постигнатият резултат му осигурява прием в университета.

Директорката Мария Жайгарова изказа благодарност на общинските съветници от ГЕРБ за оказаната помощ на учениците, защото транспортните разходи на младежите се оказват тежки за част от младежите и техните семейства. „Това ни принуди да отворим общежитието на гимназията, за да може поне част от децата да нямат транспортни разходи. Тази политика на учебното заведение е много добра, защото спестяваме разходи на семействата“, обясни Жайгарова.

Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Костадин Каранлъков заяви при връчването на картите за транспорт, че това е един малък жест, но смята, че това ще стимулира още повече старателните ученици, които се учат добре и са пример за подражание. Според него това ще подтикне и другите младежи да се стремят към такива резултати. Той пожела на всички приятно посрещане на коледните и новогодишни празници.

Като продължение на инициативата ГЕРБ ще дари такива карти и на младежи от други смолянски училища през настоящата 2013 г.

Вирни се горе