Съветниците на ДПС Смолян подкрепиха възможно най-ниските такси относно данъка върху превозните средства

Съветниците на ДПС Смолян подкрепиха възможно най-ниските такси относно данъка върху превозните средства

Съветниците на ДПС Смолян в лицето на Милен Журналов и Салих Аршински подкрепиха възможно най-ниските такси относно данъка върху превозните средства.

Те изразиха отношение относно такса смет, като отбелязаха, че сметопочистващата фирма е в тежест на община Смолян. С подкрепата на ДПС Смолян от проект на план сметка в размер 4 084 760 лева е намалена на 2 800 000 лева, което е икономия в бюджета на община Смолян в размер на 1 284 760 или по-малко в джоба на ТИТАН „за качествено изпълнение на услугата“.

Подкрепихме докладната за увеличаване на заплатите на кметовете на кметства, което повишаване варира от 80 до 120 лева съгласно действащата нормативна уредба. Сумата е крайно недостатъчна, но с това разполага община Смолян в предвидения делегиран бюджет от държавата.

На сесията общинският съветник Салих Аршински предложи граждански контрол на изпълнението на дейността на сметопочистващата фирма чрез създаване на група в социалните мрежи, където да бъдат публикувани всички нередности по отношение на сметосъбирането.

“Всички ние заедно с Местната власт бихме могли да направим община Смолян да бъде по-добро място за живот!”, коментира Салих Аршински.

Вирни се горе