Съветници от ГЕРБ присъстваха на фестивала на мазните борби в Одрин

Съветници от ГЕРБ присъстваха на фестивала на мазните борби в Одрин

Двама общински съветници от ГЕРБ – Смолян, бяха сред официалните гости на традиционните за Турция т. нар. “мазни” борби, които се проведоха за 651-ви път от 6-ти до 8-ми юли в Одрин. Росица Караджова и Борислав Георгиев бяха на тридневно официално посещение в града на мостовете и водите по покана на кмета на общината Хамди Седефчи, отправена по повод предстоящото побратимяване между Смолян и Одрин през септември. Заедно с тях бе и Костадин Василев, общински съветник от Коалиция „Заедно за Смолян“, съобщиха от пресцентъра на партията.

Представителите на нашия местен парламент присъстваха на пищната церемония по откриването на игрите в петък вечерта, а в събота имаха възможност да се разгледат джамията Селимие, музея на здравето, старата гара и други емблематични за града забележителности. В неделя имаха удоволствието да наблюдават най-екзотичната част на Мазните борби – финалните елиминации.

Пехливанските борби са включени в Списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното нематериално културно наследство. В тях участват 2000 борци от цяла Турция, а за организацията им отиват 1 милион турски лири. 15 хилядна публика наблюдава зрелищната надпревара.

Съветниците осъществиха много неформални контакти с български и чуждестранни гости, сред които консулите на САЩ и Швейцария в Истанбул и споделиха възхищението си от топлото посрещане и приятелското отношение на турските домакини.

Вирни се горе