С подкрепата на ГЕРБ възрастни хора от дома във Фатово посетиха Гърция

С подкрепата на ГЕРБ възрастни хора от дома във Фатово посетиха Гърция

26 възрастни хора от дома във Фатово и 20 жители на с. Полковник Серафимово посетиха Гърция. Екскурзията се организира от кметския наместник Михаил Василев и общинските съветници на ГЕРБ Мариана Сивкова и Борислав Георгиев. Посещението в Гърция се осъществи и с подкрепата на областния ръководител на ГЕРБ Николай Мелемов. Групата първо посети църковния комплекс при Порто Лагос, след което разгледа старинната част на Ксанти и девическия манастир, сгушен в полите на Родопа планина.

„Доста от по- възрастните хора си спомниха своето детство, когато са били на 10-15 години и са ходили със своите близки на търговия в Ксанти. Някои от тях са живели там за определен период от време. Повечето споделяха спомени, свързани с Искеча (Ксанти) или Кимерия. Щастието, което виждах в техните очи, ми беше достатъчно,“ разказа развълнувано след екскурзията Михайл Василев.

Общинската съветничка Мариана Сивкова, която придружаваше групата, заяви, че ГЕРБ винаги ще подпомага социални дейности и контакти, които съдействат за активното дълголетие и оказват оздравително въздействие върху възрастните хора.

Вирни се горе