Рокади в кабинета: Сменят петима министри

Рокади в кабинета: Сменят петима министри

Рокадите в кабинета са факт. Премиерът Бойко Борисов сменя министрите на финансите, икономиката, вътрешните работи, здравеопазването и туризма.

Досегашният здравен министър Кирил Ананиев поема поста на финансовия министър Владислав Горанов.

Министър-председателят Бойко Борисов постигна съгласие с партньорите си от управляващата коалиция – вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов, относно кадровите промени в правителството, които да бъдат направени, съобщават от пресцентъра на кабинета.

Борисов е приел депозираните оставки на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов, информират от пресслужбата.

Одобрени са предложенията за нови ръководители на министерствата.

За министър на финансите е предложен настоящият министър на здравеопазването Кирил Ананиев.

За министър на вътрешните работи – настоящия директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

Лъчезар Борисов, който към момента заема длъжността заместник-министър на икономиката, е номинацията на управляващата коалиция за министър на икономиката.

В рамките на Коалиционния съвет беше приета оставката на Николина Ангелкова като министър на туризма. Този ресор ще бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

Рокадите в кабинета бяха обсъдени и вчера на Коалиционният съвет от премиера Бойко Борисов, вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

Вирни се горе