Расим Кехайов от ГЕРБ е новият председател на Общинския съвет в Мадан

Расим Кехайов от ГЕРБ е новият председател на Общинския съвет в Мадан

Съветникът от ГЕРБ Расим Кехайов е новият председател на Общинския съвет в Мадан. Това съобщиха от структурата на ГЕРБ в миньорския град. Предложение за прекратяване на правомощията на досегашния председател Хайри Съдъков /ДПС/ са направили групата общински съветници от ГЕРБ. Внесеното искане за това е било подписано от съветниците на ГЕРБ, БСП, НДСВ и партия „Социалдемократи“. От маданската структура на партията заявиха, че това станало на редовно свикано заседание вчера след разглеждане на материалите от дневния ред.

С тайно гласуване, приключило с 12 гласа „за” и 5 „против”, са прекратени правомощията на досегашния председател. Със същото разпределение на гласовете на 17-те съветници след тайно гласуване избрали представителя на ГЕРБ Расим Кехайов за председател на местния парламент.

Кехайов заяви, че искането за прекратяване на правомощията на досегашния председател на ОбС в Мадан са внесени заради безпрецедентното нарушение на ЗМСМА и Правилника за организация и дейността на ОбС, както и отказ от провеждането на тематични сесии по важни за населението на общината въпроси и проблеми. Общинският съветник от ГЕРБ изтъкна още, че през 11- месечната работа на местния парламент, председателствана от Хайри Съдъков, институцията се е обезличила и се е превърнала в придатък на общинската администрация, като се внасят спорни и противоречиви материали.

Вирни се горе