Областният лидер на Комунистическата партия на България в Смолян навърши 80 години

Областният лидер на Комунистическата партия на България в Смолян навърши 80 години

Областният и общински лидер на БСП- Смолян, Дора Янкова- член на ВС на партията, както и общинските съветници от Левицата инж. Атанас Устабашиев и Радой Краев почетоха 80-годишният юбилей на областния председател на Комунистическата партия на България в Смолян Николай Чуртов.

По случай рожденият си ден, Чуртов събра приятели, колеги и роднини, които го почетоха за кръглата годишнина. Янкова и съветниците на БСП подариха на юбиляра букет с червени рози, енциклопедия за първата българска държава с над 1000 страници и поздравителен адрес. Чуртов е роден през 1932г. в смолянското село Стойките.

През 1950г. завършва гимназия “Васил Левски” в Смолян, а през 1953г. едноименното военно училище в София. Започва трудовата си кариера като офицер в МНО, след което работи в Консомола в Девин и Смолян. От 1960г. до 1982г. работи в службите за сигурност на МВР, а до пенсионирането си работи като адвокат.

“Ние познаваме Николай Чуртов като трудолюбив, честен и отговорен човек, един ангажиран общественик, работил през целия си живот за комунистическата идея – за социална справедливост, мир, солидарност и достоен живот за всички”, пише в поздравителния адрес до юбиляря Янкова. От своя страна Чуртов благодари на всички свои приятели, като разказа подробности за живота и делото си.

Вирни се горе