Нови заявления за покупка на млечни квоти ще се приемат до 15 февруари

 Нови заявления за покупка на млечни квоти ще се приемат до 15 февруари

До 15 февруари във всички Областни дирекции на ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция се приемат отново заявления за закупуване на млечни квоти. Вторият прием на документи бе отворен, тъй като някои от одобрените да закупят квоти млекопроизводителите не преведоха дължимите от тях суми на Разплащателната агенция в определения срок до 29 януари. Така към момента има свободни за закупуване 1 719 951 кг млечна квота за доставки и 243 481 кг квота за директни продажби,съобщиха от МЗХ.

Още в края на миналата година Фонд „Земеделие” изпрати уведомителни писма до всички 131 одобрени да закупят квота производители. В срок до един месец от датата на изходящия номер в писмото, те трябваше да се издължат на институцията. В уведомителното писмо бе посочена банковата сметка на ДФ „Земеделие”, по която трябва да се извърши превода. До момента закупилите квоти са 102.

В случай, че по някоя от одобрените заявки за закупуване не се извърши превод на дължимата сума, свободните количества се публикуват на интернет страницата на ДФ “Земеделие”, с определен минимален срок за подаване на заявление за закупуване.

Напомняме още, че на всички одобрени за продажба на квота производители ще бъде извършена проверка на място, веднага след извършване на превода на сумите и след издаване на удостоверенията за продадените количества.

Вирни се горе