Недялко Славов: ГКПП- Рудозем – Ксанти е стратегически важният проект за област Смолян

вторник, 15 май 2018 г.

В следващите дни ще бъде публикувана поканата за процедура за избор на строител на граничния пункт при Рудозем, съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов.

ГКПП- Рудозем – Ксанти е стратегически важният проект за област Смолян. Реалистичният срок за завършване на обекта е до 2019 г., каза Славов в отговор на въпрос на SmolyanNews.com

От гръцка страна вече започват строителство по пътя от Димарио до границата. Гръцките партньори са заявили, че до края на май ще бъде подписан договорът за изпълнител на трасето. Договорът за строителство и рехабилитация на пътя Средногорци – Рудозем вече е подписан, уточниха от Областната администрация.

Сред важните за областта инвестиции в публична инфраструктура са 3-те лота за пътя Смолян- Девин- Михалково- Кричим по програма “Региони в растеж”, както и прединвестиционното проучване за трета лента по направление Асеновград- Смолян.

Относно свлачището при Тикале, което затвори пътя Смолян- Мадан, Недялко Славов е категоричен, че укрепването на срутището трябва да приключи до септември-октомври. Изграденият обходен път Влахово- Орешец не трябва да се счита като възможна алтернатива през зимния сезон, според областния управител.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009