Министър Симеон Дянков пристига в Смолян

Министър Симеон Дянков пристига в Смолян

Министъра на Финансите Симеон Дянков днес ще посети Смолян.В 19ч. в хотел “Кипарис@” той ще проведе срещи с кметове на населени места в област Смолян,представители на институции,граждани ,симпатизанти на Партия ГЕРБ и журналисти.

Днес по-рано правителството прие промени в някои данъчни закони, представени на брифинг в МС от финансовия министър Симеон Дянков.

Акцизът на цигарите очаквано се повишава до 76 евро на 1000 къса, като с това в държавния бюджет ще постъпи допълнителен ресурс от 232 милиона лева за 2010 година, изтъкна Дянков.

Във връзка с борбата със сивата икономика се въвежда система за продажба на маркирани горива – газьол и керосин, използвани за отопление и обработка на земеделски земи, чиято акцизна ставка става 50 лв. на 1000 литра, информира финансовият министър.

Така ще се прекрати контрабандата на горива, които влизат уж като горива за земеделието, а реално се продават на бензиностанциите.

Дянков въвежда нулева акцизна ставка за смазочните масла, като те ще бъдат обект на митнически контрол. В момента те не минават на митническа проверка. Няма да се повишава акцизът на алкохола. ДДС също остава без промяна. Това е един общ знаменател, че нито един от преките данъци в България не се повишава, изтъкна Симеон Дянков.

Вирни се горе