Местните структури на „Република БГ” сами ще издигат лидерите си

Местните структури на „Република БГ” сами ще издигат лидерите си

„Местните лидери на ПП „Република БГ” ще бъдат издигани и определяни от съответните регионални организации, без намеса от централното ръководство, защото ние вярваме, че хората по места най-добре познават своите естествени водачи, а онези, които са заслужили доверието на съседите, познатите и приятелите си, могат да заслужат и това на всички български граждани.”

Това се казва в позиция на партията по повод актуалната политическа обстановка в страната и по-специално във връзка с проблемите, възникващи в комуникацията между централите на старите партии и техните местни структури. В позицията на партията се казва още, че една от основните политики, които формацията ще провежда ще бъде „От хората за хората” и за това при изграждането на местните структури на „Република БГ”, водеща ще бъде ролята на регионалните представители и редовите членове.

„По време на избори за кметове и общински съветници кандидатите за съответните постове и номинациите за местните листи ще бъдат изцяло определяни от местните структури. В предизборните кампании за национални избори две трети от кандидатите за листи ще бъдат определяни от местните структури на партията, а само една трета от централата на ПП „Република БГ” в София”, се казва още в позицията. „Вярваме, че само така нашата партия ще се превърне в инструмент за реално решаване на всички проблеми и несправедливости в държавата”, казват още от „Република БГ”.

Вирни се горе