Колко получават "вещичките" на Станишев

Колко получават "вещичките" на Станишев

Премиерът Бойко Борисов разпространи информация за заплатите на – както той сам ги нарече – “вещичките на Станишев”.

Това дойде в отговор на молба на News.bg премиерът да коментира вчерашното обвинение на червения лидер, че кабинетът “Борисов” няма ясна програма и се занимава с “лов на вещици”.

Така от информацията, предоставена на медиите от Борисов, става ясно, че Иво Николов, член на “Информационно обслужване”, е с годишен доход от 104 423 лева. Заплатата му за декември 2008 е 13 875, почти толкова е получил и през май на същата година. Иначе средно заплатата му варира между 7000 и 9000 лева.

Това е заплатата на вещица на кабинета “Станишев”, коментира премиерът.

Иво Николов е една мъжка вещичка, категоричен бе Борисов.

Друг член на Информационно обслужване, Цветанка Панова, също е плучавала заплата между 7 000 и 11 000 лева.

Те са вещици, които пият кръв, продължи да коментира Бойко Борисов. Той обясни и как си представя лова на вещици, в който вчера го обвини предшественика му Станишев.

Има един ловец и вещици, каза Бойко Борисов и подчерта, че в народното творчество вещиците са събирателен образ на лошото.

Вещиците крадат, правят измами, интриги, подчерта министър-председателят и заяви, че ще лови вещици, които купуват златни принтери, например.

По повод вчерашното обвинение на Станишев, Борисов коментира още – “Той сам си даде определение на своите министри – вещици”.

По повод критиката на Сергей Станишев, че новото правителство няма ясна политика за енергийните проекти на България, Бойко Борисов заяви: “Няма как да не е критичен за енергийните проекти, тъй като нищо не разбира. Той ако знаеше нещо, щеше да излезе и да каже: "Ние в Белене сме оставили един добър проект”.

Борисов обвини лидера на социалистите в некомпетентност и че като премиер се е знаимавал в сферата на енергетиката само с “трета първа копка”.

Защо не питате Станишев колко му е сметката за Белене, призова още Борисов и подчерта – Аз не съм премиер, който ще задължи държавата с няколко милиарда.

“Те ако са крали с милиарди, аз ще пестя всеки лев”, категоричен бе Бойко Борисов.

Искам да получа гаранциите, че ЕС или Русия няма да спрат “Белене”, обясни той и посочи като пример затварянето на блоковете на “Козлодуй”, които не са отговаряли на европейските изисквания.

Мен ме интересува какво ще завари след мен по-по-следващият премиер, заяви Борисов и допълни, че никога не е казвал, че е против „Южен поток".

Вирни се горе