Депутатите от ГЕРБ подариха телевизор на пенсионерския клуб в Златоград

Депутатите от ГЕРБ подариха телевизор на пенсионерския клуб в Златоград

Народните представители от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и Недялко Славов подариха телевизор на новоучредения пенсионерски клуб „Малка река“ в Златоград. Те предоставиха на клуба и дърва за огрев. 40-инчовият приемник бе връчен на председателя на клуба Митко Дамянов, които изказа благодарности на народните представители и заяви, че този подарък е и за по-младите, които ще дойдат след тях, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Правим това дарение в изключително подходящо време, тъй като в момента се провежда Европейското първенство по футбол и Олимпиадата, които ще може да проследите на чисто нов телевизор. Предоставяме ви и десет кубика дърва за зимата, като се надяваме по този начин да подпомогнем клуба, който е доста посещаван“, заяви Славов. Д-р Дариткова пожела на пенсионерите да ползват новата придобивка със здраве и да си доставят приятни емоции пред телевизионния екран. Тя ги посъветва да водят активен начин на живот, за да бъдат полезни на близките си и обществото.

Преди това народните представители проведоха приемна с граждани в офиса на партия ГЕРБ. Проблемите, които поставиха златоградчани, бяха свързани основно с изграждането на канализация в отделни райони на общината.

Кметът на село Ерма река Зарко Хаджиев поиска съдействие за финансиране и изпълнение на проект за изграждане на 500 метра водопровод. По неговите думи всяка година за периода от юли до ноември част от селото остава без вода, тъй като не е свързано с водосборника.

Златоградчанин се оплака, че съседи са прекъснали канализацията му и търси помощ за възстановяването й. Собственик на инвестиционни бонове от приватизацията се жалва, че до сега не са получавали нито информация, нито извлечения, нито имат изплатени някакви дивиденти и попита как да си търси правата. Народните представители се ангажираха да направят справка в централния депозитар.

Друг гражданин дойде с искане в приемната да се асфалтира 500- метрова отклонка по пътя Златоград – Ерма река, до врис „Пирийца”. Там е построена крайпътна чешма, която се ползва от цялата община заради доброто качество на водата. Според него това може да стане, когато започне асфалтирането на участъка от разклона на Ерма река до Златоград, разказаха още от приемната на депутатите.

Депутатът Недялко Славов каза, че е водил разгори с Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” за рехабилитация на този участък, която ще струва около 1 милион лева. Според Славов асфалтирането на участъка от пътя Ерма река – Златоград се предвижда да започне следващата пролет, като ще се търси вариант да се запълнят и дупките по отклонката до чешмата. Смолянските народни представители от ГЕРБ ще продължат с провеждането на редовни приемни за гражданите на територията на цялата област.

Вирни се горе