Дариткова и Нинова останаха с часове в БНТ заради обсада от протестиращи

 Дариткова и Нинова останаха с часове в БНТ заради обсада от протестиращи

Двете бяха изведени от БНТ с полицейска охрана

БНТ бе под обсада от протестиращите в петък вечер, докато в сградата бяха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова, които участваха в предаването “Панорама”.

Двете трябваше да останат два часа в сградата на телевизията. Част от протестиращите блокираха и трите входа на сградата на БНТ. Няколко вечери поред протестиращите се събираха пред БНТ с искане за оставката на генералния директор Емил Кошлуков. С викове “Оставка” и “Излезте” снощи протестиращите блокираха всички входове на сградата.

“Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права!”, написа Дариткова във “Фейсбук”:

Към 23:30 ч. лидерът на БСП Корнелия Нинова, която също взе участие в предаването “Панорама”, беше изведена от сградата на БНТ с полицейска охрана, като част от протестиращите започнаха да я освиркват и да викат “оставка”.

Към полунощ голям полицейски кордон бе обградил сградата на БНТ в опит да позволи на колата на д-р Дариткова от ГЕРБ да напусне района на Националната телевизия, който продължаваше да бъде обсаден от протестиращи. По-късно бе съобщено, че Даниела Дариткова е била изведена през вътрешен двор на съседна сграда.

Вирни се горе