Борисов преназначи Кушлев за още 5 години

Борисов преназначи Кушлев за още 5 години

Председателят на комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност – Стоян Кушлев, ще остане на поста си още пет години. Заповедта за преназначаването му е подписана от министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

През миналия ноември Министерството на правосъдието предложи да засили пълномощията на Комисията "Кушлев“ за разследване и отнемане на имоти от хора, които не могат да обяснят приходите си в съда. Законопроектът обаче “бе отлаган твърде много пъти“, поради “сериозна съпротива“ от страна на лобистки групи. Знам, че има силна политическа воля отгоре, но тя не е толкова силна на по-ниско равнище в администрацията, заяви тогава Кушлев.

Законопроектът, който се очаква да бъде обсъден от правителството този месец, ще разшири правата на комисията “Кушлев”.

Неотдавна Кушлев предложи да се създаде нова – междуведомствена комисия, която да управлява отнетото в полза на държавата имущество.

Преди два месеца парламентът прие доклада за 2009 година на комисията, който миналата година беше отхвърлен. Тогава депутатите заявиха, че няма ефективност от работата на комисията и в бюджета не постъпват пари.

Вирни се горе