100 дни кабинетът изпълнявал предизборни обещания

100 дни кабинетът изпълнявал предизборни обещания

Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов, представи пред журналисти оценката на кабинета за 100-те дни управление.

“Работата от правителство е била вършена по същество и за решаване на проблемите. Фискалната политика и всички мерки, които се вземат до момента дават резултат”, открои Бъчварова.

Като статистика отчета показва: 14 правителствени заседания до момента, разгледани са 69 постановления, взети са 258 решения, одобрени са 37 законопроекта.

На 82 страници са изложени оценките, които си е поставило правителството.

“Нямаме основания да сме недоволни, но от тук нататък ще ускорим темпото”, това е основният извод на правителството, според Румяна Бъчварова.

“Големите проблеми се решават малко по-бавно”, допълни още тя. Подготвена е антикризисната програма, както и управленската програма на правителството.

Най-важна за кабинета е политическата оценка, която си поставят управляващите. “През тези 100 дни правителството е изпълнявало своите предизборни обещания”, изтъкна Бъчварова.

Според нея благодарение на балансирания бюджет вече са започнали да се виждат и първите позитивни резултати – връща се доверието на европейските ни партньори. Тя посочи още, че са стартирали важни реформи особено в държавната администрация, където кабинетът заварил, по думите й, тежки проблеми. “Имаме създаден съвет за административна реформа”, подчерта Румяна Бъчварова.

„На ревизията на предишното управление не може да се гледа като реваншизъм", заяви още тя и обясни, че не може да се стартират реформи в държавата, без да се знае какво се е случило досега. Бъчварова отрече и сваленият имунитет на експремиера Станишев и искът за горите на Сакскобутргготски да са реваншизъм. “Това е дълг към българското общество”, посочи Бъчварова.

Вирни се горе