Светът се подготвя за терористични атентати във Франция и Германия

Светът се подготвя за терористични атентати във Франция и Германия

Великобритания отправи предупреждение към гражданите си във Франция и Германия за висока степен на опасност от тероризъм, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Говорителка на британското министерство на външните работи посочи, че Франция и Германия “както и други големи европейски страни, са изправени пред голяма терористична заплаха”.

"Ние можем да потвърдим, че съветък към пътуващите в Германия и Франция е подновен. Както и в други големи европейски държави, там съществува голяма заплаха от терористични действия, която е отразена в нашето предупреждение”, се казва в изявление на британското външно министерство.

Междувременно държавният департамент на САЩ отправи предупреждение към американците, пътуващи в Европа, че съществува “потенциал за терористични атаки”.

“Държавният департамент предупреждава американските граждани за потенциални терористични атаки в Европа. Настоящите информации навеждат на предположения, че „Ал Кайда” и близки до мрежата организации продължават да планират атентати”, се казва в изявление на институцията

Вирни се горе