Прогнозираха дъждовно лято

Прогнозираха дъждовно лято

Дъждовно лято се очертава в много части на Европа, съобщава в. “Кориере дела сера”, като се позовава на разпространени данни на американското Национално управление за изследване на океаните и атмосферата. През летните месеци юни, юли и август силни дъждове се очакват в Западна България, Северна Гърция, в Македония, в Албания и в Кастилия, Испания, цитира вестника БТА.

Също като миналата година суша отново ще мъчи Русия и някои части на Полша. В предпочитаната за много туристи дестинация Италия трите летни месеца се очертават по-дъждовни от обичайното. Иначе температурите в повечето части на Европа ще бъдат същите като миналото лято.

В западната и централната част на Иберийския полуостров, в голяма част на Балканите и в западните райони на Черно море обаче ще бъде по-студено в сравнение с миналата година.

По-топло от обичайното ще е лятото в Германия, Унгария, Словакия и в южната част на Полша. Италия няма да страда от миналогодишните мъчителни жеги. Там това лято ще се редуват топли и студени периоди.

Вирни се горе