Nokia стартира платежна услуга

Nokia стартира платежна услуга

Nokia анонсира новата си мобилна финансова услуга Nokia Money, която ще позволи на притежателите на мобилни телефони да могат дистанционно да управляват финансите си.

В прес-рилийз на компанията се акцентира на това, че в Nokia Money е заложена идеята – работата с нея да бъде максимално опростена и удобна, така че да не изисква от потребителите повече усилия от стандартното телефонно обаждане или изпращане на SMS.

Според създателите на услугата, Nokia Money ще бъде достъпна 24 часа в денонощието от всяка точка на земното кълбо, пестейки на мобилните потребители време и намалявайки разходите им за транспорт.

Тя ще осигурява достъп до базови финансови операции като изпращане и получаване на пари направо от мобилния телефон, заплащане на стоки и услуги и презареждане на предплатени SIM-карти. Потенциалът за това според разработчиците е голям, особено в развиващите се пазари, тъй като в света има 4 милиарда мобилни телефона, а само 1,6 милиарда банкови сметки.

Nokia Money ще работи в партньорство с фирмата Obopay, в които финландците вече са направили сериозни инвестиции и на чиято едноименна платформа е базирана услугата.

Услугата Nokia Money ще бъде официално представена на конференцията Nokia World 2009, която ще се състои на 2-3 септември в Щутгарт (Германия). Постепенното й пускане в действие в различни страни е запланувано за началото на следващата година.

Вирни се горе