Луксът залива Китай

Луксът залива Китай

В следващите пет-седем години Китай може да се превърне в един от най-значимите и динамично разрастващи се пазари на лукс асортимента. Прогнозата се дължи на наблюдаващото се повишаване на доходите на местното население, както и с безспирното желание на китайците да се интегрират в западния свят, да получат европейско образование. Високата класа в Китай например демонстрира социалния си статус именно с потреблeнието на най-скъпите и популярни луксозни марки.

Компанията за пазарни проучвания Boston Consultancy Group е анкетирала 2 550 китайски потребители за техните навици, доходи и вкусове при избора на марка, вид стока и потребности. Резултатите показват, че по-голямата част от респондентите, които са млади хора с бързо растящи приходи, са любители на луксозни марки и известните брандове.

Според говорител на компанията по-голяма част от клиентите на западните магазини от ултра лукс класата са именно младите китайци, чиято средна възраст е 25-35 години.

Този факт е изключително важен, тъй като младите китайски потребители могат да бъдат идеалните клиенти за луксозните бутици. Тъй като все по-млади китайци започват да пазаруват от маркови магазини, собствениците им могат да разчитат на лоялността им за голям период от време, стига да успеят да ги спечелят и да заслужат доверието им.

Boston Consultancy Group, която е изготвила проучването, споменава в доклада си, че през следващата година личното имущество на китайските потребители ще се увеличи от 417 хил. до 609 хил. долара.

Вирни се горе