Започна косенето на зелените зони в Смолян

Започна косенето на зелените зони в Смолян

Започна косенето на зелените зони в Смолян. Заради рязкото повишаване на температурите в последните дни тревата в града избуя и се наложи косенето да започне седмица по-рано от обичайното. От днес екип на почистващата фирма “Титан Клинър” коси градинките около сградата на Общинска администрация и островите по бул. “България”. Утре в дейността ще се включат още два екипа с моторни косачки. Площите, които се косят от екипите на “Титан” са няколко декара. В зависимост от метеорологичните условия градинките се косят минимум четири пъти до есента.

Тази година се очаква увеличение на площите за косене, заради новоизградените детски площадки и игрища, както и реализацията на някои благоустройствени проекти в града, с които са направени допълнителни зелени площи. Някои от досега поддържаните терени ще отпаднат, заради активната работа по проекта в стария център на Смолян. Заради жегата и липсата на дъждове в последните две седмици водоноска на “Титан” започна поливане на цветните алеи, за да може пролетните цветя да са свежи и да не изсъхнат.

Паралелно с това, продължават и дейностите по почистване на улиците. 10 служители по чистотата с багер и самосвал събират пясък и клони по улица “Станевска”. 10 служители пък са командировани в село Петково, където тече пролетно почистване. Цистерна на фирмата мие улиците в село Широка лъка, където започна летния туристически сезон. В Смолян продължава миенето на улица “Наталия” в кв.Райково.

Вирни се горе