Второ Национално изложение на местните породи овце в Родопите ще се проведе в Смолян

Второ Национално изложение на местните породи овце в Родопите ще се проведе в Смолян

„II Национално изложение на местните породи овце в Родопите” под надслов: „Овцевъдството – наше минало, настояще и бъдеще” ще се проведе на 2 септември от 11.00 часа до параклиса „Св.Дух” на Смолянските езера.

Събитието се организира от „Асоциация за развъждане на Среднородопска, Каракачанска, Родопски цигай овце и Каракачански кон” със съдействието на земеделското министерство . Събитието ще се открие официално от министъра Румен Порожанов в 12 .00 часа, съобщават организаторите. Събитието се осъществява с партньорството на община Смолян.

В рамките на изложението ще бъдат представени животни от традиционни за региона породи: овце от породите Среднородопска, Каракачанска и Родопски цигай; Родопско късорого говедо; Каракачански коне и пастирски кучета. В програмата на събитието са предвидени конкурс, в който ще бъдат отличени най-добрите животни от съответната порода; представяне на млечни продукти от местни фермери и дегустация на традиционни натурални храни. Ще има организиран безплатен транспорт, който ще тръгва от Автогара Смолян в 10:00 и 10:30 часа.

Изложението ще е съпътствано от фолклорна програма с жива музика и народни танци, в която ще вземат участие Валя Балканска, Петър Янев и др.

Вирни се горе