В Смолян пътната обстановка бавно се подобрява

В Смолян пътната обстановка бавно се подобрява

В Смолян пътната обстановка бавно се подобрява. Централните улици и булевард „България” са почистени до асфалт. Хвърлените количества сол спомагат за топенето на снега. Всички градски улици са пробити, като в следващите дни ще се уширят. В 14.30 часа започна разчистването на площад „България”. Събраното количество сняг ще се извози, за да може тържествата по посрещане на новата година да протекат спокойно. Периодически се почистват линиите на градския транспорт.

След 17.00 часа се очаква да бъде отворен пътя до смолянското село Мугла,съобщиха от пътноподдържащата фирма “Титан Клинър”. 36-километровото трасе се почиства от верижен трактор и колесен снегорин. Снежната покривка по високите части на селото надвишава 60см., което прави пробиването на трасето бавно. До затвора шосето е почистено и отворено за автомобили, но с висока проходимост и вериги. Продължава да е затворен пътя до селата Турян и Пещера. За разчистването на трасето ще се изпрати допълнителна техника след доразчистване на второкласната пътна мрежа в града.

В Чепеларе е мобилизирана допълнителна техника за разчистване на общинските пътища. От площада са извозени 50 самосвала със сняг.

Вирни се горе